18/5/12

Βασικές αρχές διακόσμησης για το σπίτι


Η ανακαίνιση μίας κατοικίας δεν συμβάλλει μόνο στην εξοικονόμηση χώρου αλλά βοηθάει και στην βελτίωση της ψυχολογικής διάθεσης της οικογένειας! Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνει με γνώμονα τα μέλη της οικογένειας .
Γιαυτό τις περισσότερες φορές καταφεύγουμε στην βοήθεια ενός επαγγελματία, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον μικρότερο χρόνο.
Η βοήθεια του επαγγελματία είναι απαραίτητη βεβαίως, αλλά παρακάτω θα αναφέρουμε τα βασικά βήματα μίας ανακαίνισης έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθήσει τις εργασίες του σπιτιού και να μπορεί να έχει και την δική του άποψη, βασικό μίας και η ανακαίνιση γίνεται για  τη διευκόλυνση της ζωής των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι και όχι για δημιουργική έκφραση του διακοσμητή!!!
Για να ξεκινήσετε μία διαδικασία ανακαίνισης δεν είναι απαραίτητο να είστε επιστήμονες!
Μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές οι οποίες θα σας καθοδηγήσουν βήμα προς βήμα .
1.                  Ξεκινήστε με το πόσα είναι τα άτομα του σπιτιού, οι ανάγκες του καθενός, αν υπάρχουν κατοικίδια, τι είναι απαραίτητο να αλλάξει, το είδος της κατασκευής κτλ.

2.                  Ο προϋπολογισμός! Το βασικότερο απ'όλα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι! Ένας σαφής προϋπολογισμός κατά την αρχική οργάνωση της διακόσμησης θα σας υποδείξει τι υλικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να πετύχετε  το καλύτερο, ποιοτικά, αποτέλεσμα για τα χρήματα που επενδύετε!

3.                  Αποφασίστε και ταξινομήστε τις προτεραιότητες σας! Τι είναι απαραίτητο και τι θα θέλατε, αρκεί να μην υπερβείτε το προϋπολογισμό. Κάντε μία λίστα με το τι εργασίες θέλετε, σε ποια δωμάτια και τι μάστορες θα χρειαστούν. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στο τελικό ύψος του ποσού που θα διαθέσετε.

4.                  Σκεφτείτε το lifestyle της οικογένειας. Είναι βασικό στον προσδιορισμό του στυλ που θέλουμε να επιτύχουμε! Δεν είναι λογικό να κατασκευάσουμε μία κάτασπρη κουζίνα για μία οικογένεια με μικρά παιδιά που όλη μέρα παίζουν, λερώνουν και θα πρέπει να τους μαγειρεύετε. Το ίδιο ισχύει και για μία οικογένεια με εφήβους που έχουν άλλες ανάγκες!
5.                  Τελευταίο αλλά και σημαντικότερο είναι η αισθητική! Τι στυλ και τι ύφος θέλετε να προσδώσετε στο σπίτι σας. Όλα τα προηγούμενα βήματα ήταν καθαρά “υπολογιστικά”, βασικά και αναγκαία για κάθε project αλλά όχι και  το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της όλης διαδικασίας!!!!


Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε νεότερο άρθρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου